Nemko sikkerhetssertifisering for Nord-Amerika (NRTL)

Ønsker du å selge dine produkter i Nord-Amerika?  Å være rask, best og først?
For fabrikanter og importører av produkter til Nord-Amerika det kan være en utfordring å få tilgang til markedet. Nemko kan bistå ved å håndtere de nødvendige sertifiseringer.

 

Vårt lokale kontor Nemko-CCL, Inc. (Nemko Salt Lake) håndterer produktsertifiseringer på vegne av kunder som ønsker dette for Nord-Amerika.
Nemko Salt Lake opererer under Nationally Recognized Testing Laboratory programmet (NRTL) og er utpekt av myndighetsorganet Department of Labor Occupational Safety and Health Administration (OSHA) for USA og av Standards Council of Canada (SCC) for Canada.

 

Forskrifter for USA

USA har et føderalt program for elektrisk produktsikkerhet for arbeidsplasser. Dette programmet, kalt NRTL, styres av myndighetsorganet OSHA.
NRTL programmet er definert i United States Federal Regulations, under tittel 29 i Code of Federal Regulations (CFR) del 1910.

Elektrisk sikkerhet generelt er i USA ikke regulert på føderalt nivå. Det er lokale rettsområder omtalt som Authorities Having Jurisdiction (AHJs) som kan pålegge tilleggskrav utover National Electrical Code. Testing- og sertifiseringsorganer må være godkjent av AHJs. NRTL utpeking er ofte en forutsetning for denne godkjenningen.

Forskrifter for Canada

Elektriske og elektroniske produkter som omfattes av Canadian Electrical Code må være sertifisert etter anerkjente produktstandarder.  Organisasjonene som sertifiserer produktene må være akkreditert av Standards Council of Canada og anerkjent av myndighetene i de ulike provinser, som kompetente til å sertifisere produkter.
De provinsvise myndigheter i Canada har samarbeider i ett felles nasjonalt system som i stor grad forenkler aksept av sertifiserte produkter for installasjon.

Nemko’s tjeneste for produkt sikkerhetssertifisering

Pre-Compliance

Nemko tilbyr pre-compliance for å assistere deg i å kunne avdekke potensielle problemer allerede under produktutviklingen. Å avdekke behov for endringer i en tidlig fase vil være en sterk faktor for å begrense totale utviklingskostnader.

Fabrikkinspeksjon

Periodisk fabrikkinspeksjon er en del av sertifiseringsprogrammene.
Nemko tilbyr en koordinert tjeneste som inkluderer administrasjon og samordnede inspeksjoner som dekker flere sertifiseringstjenester. Dette for å unngå unødvendige inspeksjoner og for å gi besparelse i tid og kostnader.

Produktsertifisering

Nemko Salt Lake tilbyr en samordnet service for nordamerikansk produktsikkerhets-sertifisering. Dette betyr at du kun behøver å forholde deg til en kontakt, unngå doble kostnader og ha samordnede fabrikkinspeksjoner. Tjenesten kan også organiseres gjennom ditt lokale Nemko-kontor.

Omfang av akkreditering

Nemko Salt Lake akkrediteringsomfang finnes på OSHA webside for USA og SCC webside for Canada.