Næringsbesøk fra Ordfører i Bærum

Bærums ordfører og daglig leder i Bærum næringsråd fikk omvising i Nemkos høyteknologiske laboratorier og ble informert om vårt arbeid innenfor flere viktige områder, inkludert elektromedisinsk utstyr, maritime tjenester og tjenester rettet mot gründere.

Nemko har hatt hovedkontor i Bærum i ett år, og det er åpenbart at bedriften tas godt imot i nærmiljøet. Torsdag 28. mai fikk Nemko næringsbesøk på Lysaker av Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog og daglig leder i Bærum næringsråd, Ane Maria H. Mjaaseth. Lederteamet i Nemko informerte om våre bidrag innenfor flere viktige områder, inkludert elektromedisinsk utstyr, tjenester rettet mot olje, gass og maritim industri, i tillegg til satsing på gründerbedrifter.

Næringsbesøket var et av de første som Bærumsordføreren har utført etter at korona-krisen stengte ned samfunnet i Norge i mars. Møtet på Lysaker ble holdt etter gjeldende regler for smittevern, inkludert redusert antall personer i rommet og minst en meters avstand mellom deltakerne til enhver tid. Det var gledelig for alle parter endelig å komme sammen for å snakke om felles målsetninger og interesser.

Den globale krisen preget møtet, der vertene var representert ved Nemko CEO Per Ove Øyberg, administrerende direktør i Nemko Skandinavia, Håkon Rem og salgsdirektør Frode Lukassen. Det ble fokusert blant annet på hvordan Nemko har utført samfunnskritiske tjenester under pandemien, og hvordan vi støtter prosessen for å få medisinsk utstyr på markedet raskest og sikrest mulig.

I tillegg gikk samtalen på fremtiden og samarbeidsmuligheter med andre lokale bedrifter, med spesiell fokus på maritim, olje og gass. Nemko er totalleverandør av testing og sertifisering av utstyr for maritimt utstyr og testlaboratoriene på Lysaker har høyteknologisk utstyr og muliggjør meget effektive arbeidsprosesser for kundene. Beliggenheten er også i umiddelbar nærhet til mange industrielle kunder og Nemko er medlem i Energy Valley, en teknologiklynge som representer mer enn 200 selskaper innen energi og olje.

«Bærum er Norges tredje største olje- og gass kommune, målt i antall ansatte,» sa ordfører Lisbeth Hammer Krog. Hun ser for seg nye muligheter for vekst gjennom felles målsettinger. «Dere har en unik kompetanse. Vi er veldig stolte av å ha en slik global bedrift i kommunen.»

I tillegg til Nemkos bidrag for mer etablerte bransjer, er en viktig del av virksomheten fokusert på å bidra til at nye selskaper i Norge klarer å få kommersialisert sine produkter på en rask og effektiv måte. Faktisk er Nemko involvert i cirka 80 prosent av norgesproduserte gründerprodukter som kommer på markedet. Det er et økende omfang og kompleksitet i regulatoriske krav, og for start-ups er det mye å sette seg inn i. Nemko har jobbet målrettet for å  videreutvikle tjenester mot denne gruppen.

«En kompetansebedrift som Nemko er viktig for næringslivet i Bærum, og vi gleder oss til et videre samarbeid både i forhold til bærekraftsprosjekter og arbeid med innovasjon og gründere,» sier Ane Maria H. Mjaaseth, daglig leder i Bærum næringsråd, interesseorganisasjonen som blant mye annet støtter innovasjon og nyetableringer i Bærum


Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog 


Omvisning i EMC kammeret på Nemko